Please install Flash Player to enjoy this site.

You need to have Flash installed on your browser.

Get Adobe Flash Player

Posisjonsbaserte data og kartrapporter

TomTom bruker dataene dine anonymt

Dataene dine hjelper til med å gjøre reiser bedre
Når du kjører med en TomTom-enhet, app eller enhet innebygd i dashbordet, genererer du posisjonsdata. Hvis du gir oss tillatelse, lagrer vi disse dataene på enheten til vi henter dem. Vi gjør dataene anonyme, samler dem sammen og redistribuerer dem for å gjøre reisene raskere og mer forutsigbare for alle. 

Vi gjør alt vi kan for å respektere og beskytte bidragene fra alle sjåfører.Vi sørger for at du alltid har kontroll over dataene dine. Dette betyr at vi spør om tillatelse til å bruke dataene dine, forteller deg hvordan vi bruker dem, og at vi gjør det mulig for deg å melde deg ut av tjenesten når som helst.   

Vi lover deg at vi behandler dataene dine svært forsiktig. Vi bruker dem bare til det formålet og i den varigheten du har samtykket til, og vi beskytter dem mot misbruk. Hvis vi ikke trenger dataene dine lenger, ødelegger vi dem. 

Vi skaper profiler for veier, ikke personer.


Hvorfor er det nødvendig med posisjonsdata?
Posisjonsdata er tidsmerkede GPS-posisjoner som viser hvor kjøretøyet har vært.

 • Jo flere posisjonsdata det genereres, desto mer nøyaktig blir produktene og tjenestene våre. Dette fører til at brukeropplevelsen blir bedre for alle. Kartene blir for eksempel mer detaljerte, ankomsttidene mer presise og trafikkunngåelsene mer nøyaktige. 
  Dataene som TomTom bruker, er bare tilknyttet posisjon og kan ikke kobles til kjøretøy eller sjåfør. Posisjonsdataene vi bruker, er helt anonyme.   
 • TomTom LIVE-tjenester bruker posisjonsdata for å gi deg reiseinformasjon i sanntid, for eksempel trafikkoppdateringer og informasjon om fotobokser for å hjelpe deg med å få en trygg kjøretur. Enheten, appen eller systemet i dashbordet registrerer kontinuerlig posisjonen og sender disse dataene jevnlig til TomToms servere, slik at vi kan gi deg TomTom LIVE-tjenester.
  Ved å bruke posisjonsdata kan vi forsikre deg om at du alltid følger den beste mulige ruten. Hvis det er kø eller forsinkelser på ruten, vil vi automatisk søke etter en alternativ rute som er raskere. 


Våre løfter til deg:

 • Du har kontrollen til enhver tid – vi spør om tillatelse før vi samler inn og bruker dine data.
 • Du kan velge å slå datainnsamling av eller på, enten på selve enheten (med programvareversjoner fra 2012 og nyere) eller via TomTom HOME (for eldre programvareversjoner).
 • Posisjonsdataene dine brukes på en anonym måte for å hjelpe til med å forbedre kartene og kartproduktene våre. Vi bruker dem også for å generere HD Traffic-informasjon.
 • Vi sletter reisehistorikken din for LIVE-tjenester og HD Traffic permanent fra de interne systemene våre innen 20 minutter etter at du slår av enheten. Etter dette kan vi ikke koble noen posisjonsdata til enheten din.
 • Vi lagrer ingen arkiver over forespørsler som er foretatt med Lokalt søk, bruk av Twitter eller andre apper som er tilknyttet enheten.
 • Du velger selv om du vil sende Map Share-endringer eller fotoboksrapporter til TomTom. Du er ikke forpliktet til å gjøre dette.Mer om deling av data:

Internett, e-post og MyTomTom
Dataene dine og tredjeparter  

TomToms personvernerklæring

Internett, e-post og MyTomTom

MyTomTom-kontoen din
Vi oppfordrer alle TomTom-kunder til å registrere enheten med en MyTomTom-konto. Ved hjelp av denne kontoen kan du gi oss tillatelse til å sende deg e-postoppdateringer om produktene og tjenestene våre. 

Du kan også knytte MyTomTom-kontoen til enheten, slik at du kan kjøpe ting som kart og stemmer i nettbutikken vår. Du kan også dele stemmer, interessepunkter, bilder med mer via TomTom HOME. (Denne funksjonen er under utvikling for MyDrive.)


Bruke nettstedene våre

Du kan bruke nettstedene våre, inkludert ruteplanleggeren på nett, uten å måtte identifisere deg. Enkelte deler av nettstedet krever imidlertid at du logger på med MyTomTom-kontoen din. Nettbutikken eller TomTom HOME krever for eksempel at du logger på for å kunne utføre aktiviteter som å kjøpe kart eller laste ned den nyeste programvaren.

Nettstedet vårt må kunne lagre og ha tilgang til informasjon (informasjonskapsler - såkalte "cookies") i nettleseren på datamaskinen din for å kunne fungere riktig eller for å gjøre det mer brukervennlig. Vi bruker slike informasjonskapsler blant annet til å lagre preferanser, for eksempel språkinnstillinger og på ruteplanleggeren på nett for å vise deg delen av kartet som ble vist sist. 

Vi henter også inn, samler sammen og analyserer informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet vårt, slik at vi kan forbedre nettstedet og oppdage ondsinnet eller ulovlig bruk.


Våre løfter til deg:

 • Når du registrerer deg på MyTomTom , samler vi inn e-postadressen din for å bruke den som brukernavnet ditt. Vi bruker den i forbindelse med kundestøtte eller til å sende deg TomTom-nyhetsbrev, hvis du samtykker til det.
 • Du er ikke forpliktet til å angi ytterligere informasjon, som adresse, telefonnummer, fødselsdato osv. når du oppretter en MyTomTom-konto.
 • Du kan velge å motta TomTom-nyhetsbrev via MyDrive, TomTom HOME og melde deg av nyhetsbrevet via MyTomTom-delen av nettstedet eller ved å klikke på koblingen i nyhetsbrevene.
 • Vi følger nettleserens innstillinger for personvern for informasjonskapsler og posisjon.
 • Vi bruker ikke informasjonskapsler til å analysere eller opprette en profil over atferden din. Vi bruker informasjonskapsler bare til å lagre innstillinger, til såkalt øktadministrasjon og til å forbedre nettområdet. Vi tillater heller ikke at andre (tredjeparter) legger til informasjonskapsler i nettleseren på PC-en din via nettområdet vårt.


Mer om deling av data:

Posisjonsbaserte data og kartrapporter
Dataene dine og tredjeparter
TomToms personvernerklæring

Dele dataene dine med andre

TomTom deler ikke dataene dine med noen andre med mindre vedkommende utfører handlinger på våre vegne eller når vi av juridiske grunner er forpliktet til det.

Dataene vi deler, når vi deler dem, og hvorfor vi gjør det:

 • Hvis du har et navigasjonssystem som er innebygd i bilen, deler vi kontaktinformasjon, identifikasjon for kjøretøyet og navigasjonssystemet samt informasjon om hvordan vi har hjulpet deg. Vi deler dette bare med bilprodusenten.
 • Forretningspartnere: Vi deler de personlige opplysningene dine med forretningspartnere som vi har engasjert for å utføre enkelte aktiviteter på våre vegne og under vårt ansvar. Dette omfatter kundestøtte og reparasjon av produkter.
 • Posisjonsdata: Vi deler posisjonsdata bare i en oppsamlet form, som en del av kart- eller trafikkproduktene våre. Dataene du har gitt oss tillatelse til å bruke, er anonyme og kan ikke spores tilbake til deg.


Våre løfter til deg

 • Vi er ansvarlige for dataene vi deler med tredjeparter, og måten de bruker dem på.
 • Vi har bestemte kontraktbaserte og aktive avtaler for å beskytte informasjonen din og forhindre misbruk.
 • Vi deler aldri data om måten du har brukt systemet ditt på, for eksempel posisjonsdata, selv ikke anonymt.


Data vi mottar fra tredjeparter

 • Informasjon for bruk til salg og markedsundersøkelse: Av og til henter vi inn informasjon om enkeltpersoner, forbrukere og bedrifter, for å informere dem om produkter og tjenester eller for å ta kontakt med dem for markedsundersøkelser.
 • Informasjon som brukes i produkter og tjenester: Vi bruker informasjon fra tredjeparter for å forbedre kvaliteten på produktene våre, for eksempel kart og trafikkinformasjon. Dette omfatter feeder i sanntid for informasjon om posisjon og hastighet, fra for eksempel taxisentraler og mobiltelefonbrukere.


Våre løfter til deg

 • Vi bruker dataene bare til formålene som er tillatt av tredjeparten vi mottok dem fra.
 • Vi har bestemte kontraktbaserte og aktive avtaler for å beskytte informasjonen din og forhindre misbruk.
 • Posisjonsdata eller andre data knyttet til en enkeltpersons bevegelser mottas alltid i anonymisert form: Vi kan ikke identifisere den individuelle bidragsyteren, og vi kommer heller aldri til å prøve å identifisere noen.


Overlevere data til politiet
I de fleste land er vi lovforpliktet til å samarbeide ved forespørsler fra politiet om å videreformidle informasjon vi har om deg. Vi overholder slike forespørsler bare når vi blir uttrykkelig bedt om og beordret til det i henhold til lov ved rett juridisk forløp.Mer om deling av data:
Posisjonsbaserte data og kartrapporter
Internett, e-post og MyTomTom
TomToms personvernerklæring