Please install Flash Player to enjoy this site.

You need to have Flash installed on your browser.

Get Adobe Flash Player

Kjør med førsteklasses trafikkinformasjon

Hvordan får du TomTom Traffic på den helt nye TomTom GO?

Den nye TomTom GO-serien leveres med TomTom Traffic i hele produktets levetid1. Avhengig av hvilken modell du velger, kan du koble til Traffic på én av to måter:

Smarttelefon tilkoblet

Lifetime TomTom Traffic - Smartphone ConnectedFå TomTom Traffic via smarttelefonen med Bluetooth®-tilkobling2. TomTom-enheten er klar til å motta trafikkinformasjon ved å koble til smarttelefonen via Bluetooth®.
Finn ut mer, og kontroller om smarttelefonen din er kompatibel.
 

Alltid tilkoblet

Lifetime TomTom Traffic - Always ConnectedKjør med TomTom Traffic i verdensklasse, klar til bruk med det samme3. Alltid tilkoblet* har ingen ekstrakostnader for roaming og er den enkleste måten å få trafikkinformasjon i sanntid til enheten på.
Finn ut mer.
1Gjelder for TomTom GO-serien for 2013 (400, 500, 600, 5000 og 6000).
2Smarttelefonen må være kompatibel og ha et abonnement med mobildata. Ekstra kostnader kan påløpe.
3Avhengig av om tilkobling til mobilnettverk er tilgjengelig.

Kjør med førsteklasses trafikkinformasjon

Hva er Smarttelefon tilkoblet?

Vil du bruke din egen smarttelefon til å få tilgang til TomTom Traffic på navigasjonsenheten? Da må du velge en enhet som er tilkoblet smarttelefon1.

Lifetime TomTom Traffic - Smartphone Connected

Enheter som er tilkoblet smarttelefon, bruker det eksisterende mobildataabonnementet på smarttelefonen for å få tilgang til TomTom Traffic og andre tjenester, for eksempel TomTom Fotobokser2, ved å koble til smarttelefonen via Bluetooth®.

Reiser du utenlands? Hvis du skal på reise i utlandet og vil bruke TomTom Traffic, bør du være oppmerksom på at det kan påløpe ekstra kostnader på telefonen fordi roaming må være slått på for å kunne fortsette å motta trafikkinformasjon. Undersøk mobildataabonnementet ditt og/eller kontakt mobilnettleverandøren for å få mer informasjon om roamingkostnader.

Vis meg TomTom-enheter med Smarttelefon tilkoblet

Er smarttelefonen min kompatibel?

TomTom har utviklet og testet funksjonen Smarttelefon tilkoblet med iPhone og Android-enheter.

Følg den enkle fremgangsmåten nedenfor for å kontrollere om du kan bruke smarttelefonen til å få tilgang til TomTom Traffic på en enhet med Smarttelefon tilkoblet1:

 1. Gå til Innstillinger på smarttelefonen
 2. Kontroller om du har noe som heter personlig aktiveringspunkt på iPhone eller Tethering og portabelt aktiveringspunkt på Android, under flere innstillinger.
 3. Kontroller at du kan slå på det personlige tilgangspunktet (iPhone) eller Bluetooth® Tethering (Android).
 4. Til sist kontrollerer du at telefonen har datatilkobling ved å åpne en nettleser og kontrollere at du får lastet inn webområder.
 5. Hvis alle trinnene ovenfor fungerer, er smarttelefonen din kompatibel med en enhet med Smarttelefon tilkoblet

Hvis trinnene 1–3 ikke fungerer, anbefaler TomTom at du velger en enhet med Alltid tilkoblet.

Hvis trinn 4 ikke fungerer (men alle de andre trinnene fungerer), anbefaler TomTom at du snakker med mobiloperatøren om å legge til et dataabonnement for smarttelefonen før du kjøper en enhet med Smarttelefon tilkoblet.

Telefonene som er testet, kjørte standard programvare i henhold til produsentenes spesifikasjoner. Noen telefoner bruker egendefinert programvare, for eksempel telefoner i merkevaresamarbeid (som gjerne selges under nettleverandørens varemerke i stedet for produsentens). I slike tilfeller kan ikke TomTom garantere kompatibilitet.

Finn ut mer

Hvordan får du TomTom Traffic på en enhet som er tilkoblet smarttelefon?

Først kontrollerer du at du har en kompatibel smarttelefon med et gyldig mobildataabonnement. Deretter tar konfigurasjonen bare noen få minutter:

 1. Slå på TomTom-navigasjonsenheten. 
 2. Gå til hovedmenyen. 
 3. Trykk på Traffic og Fotobokser 
 4. Slå på Personlig aktiveringspunkt (også kalt Bluetooth Tethering) på telefonen, og slå deretter på Bluetooth. 
 5. Koble telefonen sammen med TomTom-enheten. 
 6. Registrer eller logg på TomTom-kontoen på enheten, og du er klar til å kjøre med TomTom Traffic.

Finn ut mer

Hvor mye data bruker TomTom Traffic?

Hvis du kjører i gjennomsnitt en time hver dag i rushtiden, bruker du ca. 7 MB med data i måneden. Dette er mindre enn det du ville brukt på å laste ned eller direkteavspille 2 musikkspor (som bruker ca. 5 MB hver).

Hvor mye data som overføres, avhenger av:

 • Brukshyppighet – TomTom Traffic er en sanntidstjeneste. Jo mer du kjører, desto flere ganger vil enheten motta trafikkoppdateringer, noe som fører til et større dataforbruk. 
 • Tidspunkt på dagen – i rushtiden er det ofte flere trafikkhendelser. Dette betyr at mer data må overføres enn når det er stille på veien (for eksempel om natten eller midt på dagen).

MERK: Hvis du skal på reise i utlandet og vil bruke TomTom Traffic, bør du være oppmerksom på at det kan påløpe ekstra kostnader på telefonen fordi roaming må være slått på for å kunne fortsette å motta trafikkinformasjon. Vi anbefaler at du sjekker roamingkostnadene med mobilnettleverandøren din.

1Smarttelefonen må være kompatibel og ha et abonnement med mobildata. Ekstra kostnader kan påløpe.
2Merk: TomTom Traffic og Fotobokser er ikke tilgjengelig i alle land. Klikk her for å se fullstendige dekningsdetaljer.

Kjør med førsteklasses trafikkinformasjon

Hva er Alltid tilkoblet?

Vil du ha den enkleste måten å få TomTom Traffic klar til bruk på? Da må du velge en Alltid tilkoblet1-enhet.

Lifetime TomTom Traffic - Always Connected

Alltid tilkoblet-enhetene har innebygde tilkoblingsmuligheter, og du får enkelt tilgang til TomTom Traffic og andre tjenester, deriblant TomTom Fotobokser, når du trenger dem.

Reiser du utenlands? Med TomTom Traffic-dekning i 25 land over hele Europa kan du enkelt bruke Alltid tilkoblet-enheter når du reiser i utlandet uten å bekymre deg for ekstra roamingkostnader.

Vis meg TomTom-enheter med Alltid tilkoblet

Hvordan får du TomTom Traffic på en Alltid tilkoblet-enhet?

Det er enkelt å konfigurere TomTom Traffic. Du trenger bare å opprette en ny (eller logge på en eksisterende) TomTom-konto på enheten, så er du klar.


MERK: Hvis du ikke registrerer eller logger på med en TomTom-konto første gang du bruker enheten, blir du spurt om å gjøre dette hver gang du slår på enheten. TomTom Traffic er ikke tilgjengelig før du har fullført dette trinnet.

1Avhengig av om tilkobling til mobilnettverk er tilgjengelig.
2Merk: TomTom Traffic og Fotobokser er ikke tilgjengelig i alle land. Klikk her for å se alle dekningsdetaljer.