Please install Flash Player to enjoy this site.

You need to have Flash installed on your browser.

Get Adobe Flash Player

TomTom Map Share

Gi kartet ditt et daglig løft med Map Share

TomTom vet at enkelte veiendringer kan skje over natten og dermed forsinke reisen. Map Share hjelper deg med å håndtere de hyppigste veiendringene, unngå omveier og få deg frem til reisemålet enda raskere.

Map Share-teknologien gjør det mulig å foreta endringer på kartet på enheten eller rapportere kartendringer på Internett. Mange av endringene som foretas på enheten, gir øyeblikkelig forbedret ruting. Disse kan også deles med Map Share-fellesskapet på 21 millioner brukere.

De daglige kartendringene som du mottar fra Map Share-fellesskapet uten ekstra kostnad, inkluderer de mest dynamiske og hyppige veiendringene:

 • Endrede fartsgrenser
 • Nye gatenavn
 • Stengte veier
 • Nye kjøreretninger
 • Endrede svingbegrensninger

Du drar nytte av lokalkunnskapen til det unike TomTom Map Share-fellesskapet som oppdager og rapporterer disse endringene, slik at du kommer frem til reisemålet uten uønskede overraskelser.

Endringer er tilgjengelige hver eneste dag – du trenger bare å koble enheten til datamaskinen så ofte du vil, for å gi kartet et løft

Hva slags endringer kan jeg foreta og motta?

Det er en rekke ulike kartendringer som kan rapporteres enten direkte på enheten eller ved hjelp av verktøyet Map Share Reporter på Internett. Disse sendes tilbake til kartproduksjonsteamene og behandles som en del av pågående forbedringsprosjekter. Det finnes imidlertid et utvalg endringer som brukes direkte på kartet på enheten, og dette er også endringer som kan deles med Map Share-fellesskapet

 • Endrede fartsgrenser
 • Nye gatenavn
 • Stengte veier
 • Nye kjøreretninger
 • Endrede svingbegrensninger

TomTom Map Share

Gi kartet ditt et daglig løft med Map Share

Slik kommer du i gang med Map Share

Hvis du vil dra nytte av alle funksjonene Map Share har å by på, og opprette, dele og motta daglige kartendringer fra TomToms Map Share-fellesskap uten ekstra kostnad, trenger du bare å gjøre følgende:

 • Godta å bli med i Map Share-felleskapet når du får spørsmål om det på enheten. Dette er vanligvis en del av oppsettet når du konfigurerer enheten for første gang, eller det kan finnes i enhetens innstillinger for kartrettelser.

 • Sørg for at du har et nylig oppdatert kart.

 • Map Share støtter for øyeblikket alle kart som er utgitt i løpet av de siste 12 månedene.

 • Som en forbedring av tjenesten støttes de nyeste kartene (versjon 8.85 og nyere) for hele enhetens levetid. Finn ut mer.

 • Sørg for at du har programvaren MyDrive eller TomTom HOME på datamaskinen (tilgjengelig som nedlasting uten ekstra kostnad). Finn ut hvilken programvare du trenger for enheten.

 • Sørg for at du har den nyeste programvaren (uten ekstra kostnad) for TomTom-enheter på enheten din (du får tilbud om dette i MyDrive eller TomTom HOME hvis det er tilgjengelig).

 • Husk at nye endringer gjøres tilgjengelige hver dag. Du trenger bare å koble enheten til datamaskinen så ofte du vil, for å gi kartet et løft.

Velge et tillitsnivå

Når du blir medlem av Map Share-fellesskapet, blir du bedt om å velge et tillitsnivå for endringene du mottar. Du kan for eksempel bestemme deg for at du bare vil motta endringer som har blitt bekreftet av TomTom. Du kan også ha glede av å godta endringer som er sendt inn av noen eller mange av Map Share-fellesskapets medlemmer.

Dette gir deg kontroll over kartendringene du mottar på enheten.

TomTom Map Share

Gi kartet ditt et daglig løft med Map Share

Map Shares tilgjengelighet på bestemte enheter

Hvis du har TomTom Start 60, Via 130 eller Via 135, kan du begynne å laste ned daglige kartendringer fra Map Share-fellesskapet uten ekstra kostnad fra og med 31. mai 2012, hver gang du kobler enheten til datamaskinen. Ved første tilkobling får du tilbud om en programvareoppdatering sammen med daglige kartendringer uten ekstra kostnad for å komme i gang. Fra og med slutten av mai 2012 får du også tilbud om det nyeste kvartalsvise TomTom-kartet for nedlasting uten ekstra kostnad som en del av TomToms seneste kart-garanti.

Fra og med slutten av juni 2012 blir daglige kartendringer fra Map Share-fellesskapet uten ekstra kostnad også tilgjengelig for følgende enheter:

 • GO 800-, 1000- og 2000-serien
 • Via 100- og 1000-serien
 • Start 20 og 25

Map Share vil fortsatt være tilgjengelig for eldre TomTom-enheter som bruker TomTom HOME i stedet for MyDrive til å laste ned de daglige kartendringene uten ekstra kostnad.

Map Share støttes i følgende land:

Coverage_Banner_MapShare

TomTom Map Share

Gi kartet ditt et daglig løft med Map Share

Rapporter kartendringer på Internett

Vi gjør alt vi kan for å lage de beste kartene og dermed kunne sikre den beste navigasjonsopplevelsen. Rapportene dine hjelper oss med å oppdage endringer i ditt område og holde fremtidige versjoner av kartene så nøyaktige som mulig.

Map Share Reporter på Internett er en enkel måte å rapportere endringer i TomTom-kart på. Den gjør det mulig å rapportere endringer for en rekke kartfunksjoner fra datamaskinen*. Med Reporter har du flere muligheter enn når du rapporterer feil på enheten:

 • Zoom inn på en større skjerm
 • Fyll ut rapporter raskere
 • Legg til kommentarer til teamet for kartgjennomgang hos TomTom

Global dekning

Coverage_Banner_MapShare

Spor rapportene du har opprettet

Rapportene dine er svært viktige for oss, og vi tar oss tid til å gå nøye gjennom alle sammen. Med Map Share Reporter kan du nå se fremdriften. Du kan raskt se når vi jobber med rapporten din. I tillegg får du beskjed med det samme rapporten din godtas.

Hva betyr det når rapporten min er godtatt?

Når vi har bekreftet forslagene du har kommet med i rapporten din, oppdaterer vi kartdatabasen. På dette tidspunktet endrer vi rapportstatusen til Rapport godtatt. Det kan ta litt tid etter dette før endringen vises i de elektroniske kartene og i kartoppdateringen for enheten.

Marker deg på de beste kartene

>

Map Share-rapportene du bidrar med, hjelper til med å holde kartene våre så oppdaterte og nøyaktige som mulig. Map Share Reporter på Internett gjør det enda enklere for deg å hjelpe oss med å holde dem slik.

*Du må ha JavaScript aktivert i nettleseren for å kunne bruke Map Share Reporter. Interessepunkter (POI) og fartsgrenser kommer snart.

TomTom Map Share

Gi kartet ditt et daglig løft med Map Share

Hvorfor kan jeg ikke motta kartendringer fra Map Share-fellesskapet hvis kartet mitt er eldre enn v8.65?

Fra og med juni 2012 har TomTom besluttet å utvide Map Share slik at daglige endringer fra TomToms Map Share-fellesskap er tilgjengelig gjennom levetiden for alle nye enheter. Brukere som nylig har kjøpt en ny enhet eller et nytt kart, skal ikke påvirkes negativt av denne endringen. Derfor vil alle kart som er utgitt innen siste 12 måneder, også dra nytte av denne endringen. Dette betyr at du må ha et kart av versjon v8.65 eller nyere for å kunne dra nytte av endringen. Eldre kart hadde bare støtte i en periode på 12 måneder.

Veinettet utvikles veldig raskt. Etter et år vil mange strukturelle endringer – som nye veier – betraktelig ha endret kartet i seg selv. Ikke glem at du kan bli med i kartoppdateringstjenesten for å sikre at kartet ditt alltid er best mulig. Dette gir deg alle utgivelsene av kartet i løpet av en bestemt periode til en årlig avgift som justeres etter hvor oppdatert det gjeldende kartet ditt er.

Tilbake til toppen